23 Mayıs 2009 Cumartesi

Crème Brulee

Yemesi kadar yapmasindan da zevk aldigim en sevdigim tatlilardan ...


Crème Brulee

Muhteşem lezzete pek de yakışmayan bir ismi olan Crème Brulee Fransızcada yanmış krema anlamına gelmektedir.. İki katmandan oluşan tatlının alt katında muhteşem krema.. üst katında ise karamelize edilmiş şeker karışımları mevcuttur.


1961 yılında Fransız yemek kitaplarında ismin geçmesiyle Crème Brulee ismi popüler olmaya baslamıştır. Ingiltere de Cambridge Trinity College`da Crème Brulee için bizim tatlımız ibaresi kullanılmıştır, tabi onlar tatlı için Cambridge Burnt Cream ismini kullanmışlardır. Bu okul Crème Brulee`yi yapıp kremalleşen kısmına okullarının damgasını vurarak tatlıyı bir anlamda sahiplenmişlerdir. Trinity College`da 1879 yıllarında Crème Brulee adı geçmektedir.


Önce İngiltere, Fransa daha sonra Almanya, Cek Cumhuriyeti, İspanya bu tatlıyla tanışıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder