4 Haziran 2009 Perşembe

Lahana Boregi























































KOLAY LAHANA BÖREĞİ

4 kişilik
200 derecede
40 dakka
fırında

İçindekiler:
1 adet yeşil biber
1adet kırmızı biber
1 soğan
küçük ebatlı lahana
1 yemek kaşığı salça
1 kahve fincanı zeytin yağı
4 adet yufka
baharat
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
sosu için:
2 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt

Yapılışı:
1 kahve fincanı zeytinyağını bir tavada ısıtın daha sonra sırayla yemeklik ebatlarda doğranmış soğan ve biberler, küçük doğranmış lahana, salça ve baharatlar kavrulur.
Bir kaba sos malzemeleri eklenir ve elle çırpılır
Orta boy Fırın tepsisi yağlanır ve 1 kat yufka serilir, kenarları dışa sarkıcak şekilde..sonra sos sürülür, fırça yardımı ile yayılır, üzerine 1,5 adet yufka parçalanarak serpiştirilir. Tekrar Sos yayılır.
İç harc olarak hazırlanan lahana karışımı bu kata yayılır. Üzerin tekrar 1,5 yufka parçalanark yayılır ve üzerine tekrar sos sürülür.
Kenara ayırılan yufkalar toparlanır ve tepsinin üstüne kapatılır
en üste sos dökülür.
Fırına sürülür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder