8 Haziran 2009 Pazartesi

Karnibahar haslamasi



KARNIBAHAR HAŞLAMASI

4 Kişilik
Kısık Ateşte
Düdüklü tencere ile 5 dakika
Suyla Haşlama

İçindekiler:
Küçük boy Karnabahar
1 adet havuç
2 adet yeşil biber
1 ader kırmızı biber
1 adet patates
tuz
Sos : (istenirse)
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tereyağ
tuz – karabiber – kekik (istenilen baharatlar)
Yapılışı:
sebzeler yıkanır ve yenilebilecek ebatlarda doğranır
düdüklü tencereye 1 su bardağı su konulur ve sebze sepetine sebzeler eklenir
tuzu eklenir kapağı kitlenir ve 5 dakka pişirilir.
Sos:
Tavada tereyağ eritilir
1 çay bardağı ılık su ile sulandırılmış salça tavaya eklenir
isteğe göre baharatlar konulur
Öneri:
Sarımsaklı yoğurt eklenebilir .. sos hazırlamadan üzerine yoğurt eklenip yenilincede oldukça lezzetli bir yemek oluyor..

1 yorum: